BLOG

Nyelvtanulás, Angol és Spanyol kultúra, Nyelvi coaching, Soft Skills
Miért költöztél haza?

Miért költöztél haza?

Részese voltam egy beszélgetésnek a minap, amiben a csoport egyik tagja mesélt arról, mennyire szeretett külföldön élni és hogy sajnálja, hogy nem maradhatott tovább. Ugyanakkor vissza, pont ugyanoda nem menne. …

Kérdések a csendben, avagy az access tudatosság

Kérdések a csendben, avagy az access tudatosság

Az Access Bars-zal úgy találkoztam, hogy szülinapomra egy kezelés ajándékutalványt kaptam. Pár nappal később ki is próbáltam és óriási hatással volt rám. Abban az időszakban rengeteget agyaltam azon, hogyan vigyek véghez változást a munkában, milyen irányt vegyek és próbáltam racionálisan megfogni a dolgot,de egyre nagyobb lett a káosz, és csak nem jöttek válaszok.

Where we belong

Where we belong

None of us stands alone- we are all part of various units, teams, groups, entities, such as families, neighborhoods, schools, cities, nations, clubs etc. We are social beings, we need company, support, we need to give and receive love- constantly.

„Nekem ez nem megy!” – avagy az öröm és a nyelvtanulás 

„Nekem ez nem megy!” – avagy az öröm és a nyelvtanulás 

A tanulás, valami új dolog elsajátítása nem más, mint önmagunk meghaladása. Minden újabb megtanult dolog hozzátesz a személyiségünkhöz, kapukat nyit a világra. Ez befektetéssel jár: befektetett idő, befektetett energia (hulla fáradtan nem megy), befektetett pénz, és akkor még a motivációról, a hajtóerőről nem is beszéltünk. De, ami mindezeken túl alapvető, ami magát a folyamatot élteti, bármennyire is meglepő, az az ÖRÖM.

Mi az a nyelvi coaching?

Mi az a nyelvi coaching?

A nyelvtanulás kapcsán rengeteg szó esik a legtutibb tanulási technikákról. Kevésbé van köztudatban, hogy hiába találod meg a számodra legjobb tanulási módszert, ha kedvetlen vagy, rendszeresen szorongsz a nyelvvel, a tanulással, a kommunikációval vagy a vizsgával kapcsolatban. Ezek feloldását segíti a nyelvi coaching.

A titkos csodafegyver

A titkos csodafegyver

…ami nélkül nincs hatékony tanulás. Amiről most szó lesz, az nem csak a nyelvtanuláshoz, hanem bármiféle ismeret elsajátításához elengedhetetlen…Sőt! A vágyott céljaid elérésében sem számíthatsz sok jóra, ha nem találod meg… Sokan elbagatelizálják a jelentőségét… Te tudod mi az?

„Utálom az angolt!”

„Utálom az angolt!”

Ha utálsz egy idegen nyelvet, az nem a nyelvről szól. Nem attól függ, hogy érted e a nyelvtant vagy hogyan tanítottak téged korábban. Ahogy viszonyulsz egy idegen nyelvhez, az bizony rólad szól. Ezért benned rejtőzik a kulcs is, hogy feloldd a nyomasztó érzéseket.

Share This