SÉTÁLJ VELEM!

Séta, nyelvtanulás, önismeret

Séta, tudás, tanulás

Szeretek sétálni. Néhány végig talpalt zarándokút után régóta tudom mennyi ajándéka lehet a mozgás és a gondolatok összekapcsolásának.
A Sétálj Velem programmal lehetőséget kínálok arra, hogy a nyelvtanulást vagy a nyelvi coachingot másképp tapasztald meg, mint eddig. Nem zárt terekbe beszorulva, mozdulatlanul meredve a tanárra vagy egy monitorra, hanem szabad levegőn, séta közben.
Az ötlet, hogy ezt a programot elindítsam, nem az én fejemből pattant ki. Egyik tanítványom kérdezett, hogy “Te sétálva is szoktál órát tartani?” “Nem is elvetemült ötlet!” – gondoltam magamban. Ahogy a lábad mozdul, mozdulnak a gondolatok is. Ahogyan lélegzel, elengeded a régit és befogadod az újat. Mindezt – együtt haladva. Beszélgetve, élő, személyes kapcsolaton keresztül. Érdemes erre a program ra időt szakítani, mert az élő, aktív nyelvtudásodat talán pont ez a hiányzó láncszem fogja előre lendíteni. Mozgás és figyelem. Tudás és tanulás.
Sétálj Velem!

Miért jó így tanulni?

A séta egy szokatlan és hatékony módja a tanulásnak.

Nemcsak a beszélgetés halad előre, hanem konkrét, fizikai lépéseket teszel velem, mellettem, egyszerre haladva térben és gondolatban is.

Nyitás a világ felé

Most, hogy a világ bezáródott, még inkább szükségünk van arra, hogy továbblépjünk, beszélgessünk, más nézőpontból is ránézzünk a dolgainkra.

Egy bő óra a Gellért-hegyen

A közös séták a Gellért-hegy lépcsőin, lankáin és emelkedőin vezetnek végig, hogy végül új ismeretekkel felvértezve érkezzünk vissza a hegy lábához.

Már az ókori görögök is sétálva tanultak.

Tudtad, hogy az ókori görög és római kultúrában elterjedt hagyománya volt a sétálva, beszélgetés alapján történő tanulásnak? Ami nekik bevált, neked is segíthet!

egy IDÉZET

A gyaloglás varázsáról

 

“Gyalog járva csökken a különbség a látott és a megélt dolgok között. A séta során megfigyelőből résztvevővé válunk.”

Erling Kagge 
 norvég hegymászó, felfedező, író

Sétálj Velem Program

A séták egyszeri alkalmak, így nem kell elköteleződnöd hosszabb tanfolyamra.
Természetesen, ha szeretnél, kérhetsz magadnak későbbre is időpontot.

Amennyiben a Sétálj Velem programra szeretnél jelentkezni,
közvetlen időpontfoglalás helyett küldj nekem emailt és telefonon egyeztetjük az időpontot.

A séta díja:
8 000 Ft

(kb 60. perc)

A találkozó helyszíne:
Gellért-tér

Share This